Людський організм на 80 відсотків складається з води і рідких середовищ (кров, лімфа і т.п.), тому, якщо змінюється кислотно-лужний баланс, то людина відчуває нездужання. При зниженні рівня pН крові медики говорять про закислення організму.
Навіть незначні відхилення в pH середовищі крові небезпечні виникненням незворотних наслідків, при сильній зміні в показниках кислотно-лужного балансу людина може померти. Для підтримки рН балансу в організмі необхідно вести здоровий спосіб життя і правильно харчуватися.
Першими симптомами закислення організму медики називають: спазми і болі в м'язах, порушення сну, апатія, хронічна втома, підвищення чутливості зубної емалі і розвитку карієсу. При тривалому закисленні починають страждати кістки, спочатку розвивається остеопенія, яка поступово переростає в остеопороз, при якому руйнується кісткова тканина, кістки стають крихкими.
Закисляють організм такі продукти в раціоні:
- борошняні та кондитерські вироби
- солодкі газовані напої, чай і кава, фруктові соки, алкоголь
- крупи і твердий сир
- надмірна кількість м'яса
- молочні продукти і твердий сир
Ці групи продуктів можуть бути присутніми в меню людини, за винятком газованої води і алкоголю, але їх кількість слід звести до мінімуму.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Допомогти організму впоратися з закислением можна шляхом включення в раціон овочів і фруктів, свіжої зелені і листових овочів. Також будуть корисні натуральний яблучний оцет і лимон, це хоч і кислі на смак продукти, але вони олужнюють кров.
Дізнайтеся також, які продукти харчування загущають кров і ведуть до небезпечного утворення тромбів.