Будь-яка господиня, яка знає секрети приготування м'ясних котлет, зуміє насмажити для своєї родини таких смачних, соковитих і ніжних котлет, яким позаздрить шеф-кухар. Нюансів не так вже й багато, але без них приготувати гідну страву не вийде.
1. Найсмачніші котлети виходять з фаршу, який на три чверті складається з яловичини, а решта - свинина (курятина, баранина і т.п.).
2. Трохи сметани або тертої сирої картоплі, додані під час замісу фаршу, зроблять котлети соковитими і ніжними.
3. Ціле яйце додавати до котлетного фаршу не можна. В самому кінці замісу акуратно вмішайте збитий в піну білок, тоді котлети вийдуть пишними.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
4. Дайте фаршу "дозріти" в холодильнику близько півтори години. Інакше котлети вийдуть сухими і несмачними.
7. Перші 30 секунд смажте котлети на сильному вогні, потім прикрутіть вогонь до середнього, а через хвилину переверніть котлети і знову на 30 секунд збільшіть інтенсивність вогню. Доведіть котлети до готовності на середньому вогні, періодично поливаючи жиром.
М'ясні котлети по-домашньому
Інгредієнти:
- 600 г яловичого фаршу
- 300 г свинячого фаршу
- 1 цибулина
- 1 ст. л. сметани
- 150 г білого хліба
- чорний мелений перець і сіль за смаком
- борошно або панірувальні сухарі
Спосіб приготування:
Змішайте м'ясний фарш з натертим на тертці цибулею, спеціями і майонезом. Додайте заздалегідь замочений і віджатий хлібний м'якуш. Вимішуйте фарш протягом 10 хвилин, гарненько відбийте і поставте на 1-2 години в холодильник.
Вологими руками сформуйте котлети, запаніруйте в борошні або сухарях. Смажте на соняшниковій олії до готовності.
Смачного!
Приготуйте також смачні грибні котлети нашвидкуруч. Рецепт підійде для вечері або на святковий стіл.