Травневі свята і довгі вихідні - ідеальний час, щоб відправитися за місто або на дачу і приготувати там смачний і ароматний шашлик. Замаринувати м'ясо найкраще по секретному вірменському рецептом і обов'язково заздалегідь.
Шашлик за секретном вірменським рецептом
Інгредієнти:
- 1,5 кг свіжої свинячої шиї
- 3 великі цибулини
- 1 л сильногазованої мінеральної води
- 1 ст. л. сушеної солодкої паприки або томатів
- 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
- 1 ст. л. насіння коріандру
- 0,5 ст. л. кухонної солі.
Спосіб приготування:
Свіже м'ясо вимийте і висушіть паперовими рушниками. Наріжте порційними шматочками, вони не повинні бути занадто дрібними, інакше шашлик вийде дуже сухим. Але і надмірно великі шматки не підходять, оскільки просто не встигнуть прожаритися. Складіть м'ясо в глибоку миску, додайте нарізаний тонкими кільцями цибулю, всипте спеції і добре перемішайте. Коріандр за бажанням можна подрібнити в ступці, не дуже дрібно. Залийте свинину з приправами і цибулею газованою водою, щоб рідина повністю покривала м'ясо.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Накрийте миску кришкою або затягніть харчовою плівкою. Поставте в холодильник на кілька годин. Але ще смачніше шашлик вийде, якщо дати йому промаринуватися ніч.
Смачного!
Чудовим доповненням до вірменського шашлику буде теплий салат з овочів, запечених на грилі. Рецепт дуже простий і смачний.