Секретний спосіб, як приготувати соус бешамель без грудочок

Автор: Анастасия Березовская

Бешамель – класичний білий соус на основі молока та борошна, який використовується для багатьох страв, включаючи лазанью, а також відмінно підходить для запікання м'яса, риби та птиці, поєднується із запіканками, грибами та макаронами. А щоб приготувати соус без грудочок, важливо скористатися секретним прийомом.

Секретний спосіб, як приготувати соус бешамель без грудочок - today.ua

Секретний спосіб, як приготувати соус бешамель без грудочок

Головний секрет – один інгредієнт з рецепту має бути холодним (молоко), а інший гарячим (загусник).

Складові:

  • 50 г вершкового масла
  • 50 г борошна
  • 500 мл молока
  • Сіль на смак
  • Каєнський та білий перець на смак
  • Мускатний горіх

Спосіб приготування:

Популярні зараз

В одному з обласних центрів вже оголосили про подовження зимових канікул: школи можуть самі визначати тривалість вакацій

Майже 150 тисяч внутрішніх переселенців були змушені повернутись на окуповану територію, 99% з них – не з власної волі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Розтоплюємо в сотейнику олію, додаємо борошно. Перемішуємо віночком і готуємо на повільному вогні, помішуючи, поки не з'являться бульбашки.
  2. Вливаємо холодне молоко – перемішуємо. Готуємо доти, поки він не почне злегка пузиритися.
  3. Додаємо сіль, мускатний горіх та перець на смак та перемішуємо.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, названий секретний інгредієнт, який зробить млинці повітряними та ідеальними на смак.

Головне