Сирники, які завжди виходять: простий рецепт улюбленої страви на сніданок

Автор: Анастасия Березовская

Навіть така проста на вигляд страва як сирники може викликати у багатьох проблеми. Однак ми вирішили поділитися класичним рецептом улюбленого десерту на сніданок, який завжди виходить. Перевірено!

Сирники, які завжди виходять: простий рецепт улюбленої страви на сніданок - today.ua

Сирники, які завжди виходять – рецепт

Найкраще брати сир у м'яких поліетиленових пакетах у супермаркетах, але й сир із базару теж чудово підійде. У рецепт можна покласти трохи більше цукру, якщо ви любите солодшу страву і не плануєте змащувати сирники, наприклад, медом, або ж покласти підсолоджувача менше, щоб зберегти фігуру.

Складові:

  • 400 г сиру (9% жирності)
  • Яйце
  • 3 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. цукру
  • 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження
  • Дрібка солі
  • 10-12 г ванільного цукру

Спосіб приготування:

Сирники, які завжди виходять: простий рецепт улюбленої страви на сніданок

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. У велику скляну або керамічну миску додаємо сир, сіль, цукор, ванільний цукор та яйця. Виделкою роздавлюємо сир і добре все перемішуємо до однорідної маси. Використовувати можна вилку, ложку або толкушку для пюре.
  2. Починаємо додавати муку - краще по одній ложці, тому що в залежності від того, наскільки сир мокрий, і потрібно відштовхуватися від кількості муки. Сирна маса повинна вийти не сильно забитою, щоб сирники вийшли ніжними та повітряними (ми використовували рівно 3 ст. л. як у рецепті, а сир був середньої вологості).
  3. На тарілці чи дощечці розсипаємо трохи борошна для панірування сирників. Руки змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії і робимо з сирної маси кружальця, злегка приплюснемо долонькою і обвалюємо в борошні, щоб сирники не втратили форму під час смаження і мали апетитну скоринку.
  4. На антипригарній (!) сковороді нагріваємо олію на середньому вогні. Сковорода має бути добре нагріта. При жарінні вогонь не зменшуємо, щоб вийшла ідеальна прожарка. Викладаємо сирники та обсмажуємо приблизно по дві хвилини з кожного боку. Перевертайте їх, коли з'явилася апетитна золота скоринка.
  5. На тарілку вистеліть паперові рушники і викладайте сирники, щоб стек зайвий жир.
  6. Подавати сирники можна з нарізаною свіжою полуницею та сметаною, присипавши зверху корицею та кунжутом. Або з медом або улюбленим варенням.

Готово! Смачного!

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Пропонуємо вам також спробувати смажену картоплю з пікантним азійським соусом – рецепт ситного гарніру за 15 хвилин.

Головне