Салат із трьох видів капусти: простий рецепт вітамінної страви для ефективного схуднення

Автор: Лобанова Єлизавета

Капуста - дуже корисний овоч, який можна їсти як у сирому, так і тушкованому або запеченому вигляді. Вітамінні салати з капустою - це знахідка для тих, хто сидить на дієті, і при цьому хоче вживати максимальну кількість клітковини та вітамінів. Зайві кілограми зникнуть дуже скоро, якщо ви щодня готуватимете собі салат із трьох видів капусти.

Салат із трьох видів капусти: простий рецепт вітамінної страви для ефективного схуднення - today.ua

До складу салату входить білокачанна, пекінська та цвітна капуста. А доповнює смак овочів пікантна заправка зі сметани та гірчиці.

Вітамінний салат із трьох видів капусти

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська - 0,5 кг
  • Капуста білокачанна - 0,5 кг
  • Цвітна капуста - 0,5 кг.
  • Шпинат - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сметана – 150 мл
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Салат із трьох видів капусти: простий рецепт вітамінної страви для ефективного схуднення Знімаємо верхнє листя з білокачанної капусти і дрібно шаткуємо її на тертці, або ножем.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Збризкуємо подрібнену білокачанну капусту однією столовою ложкою лимонного соку, солимо і добре перемішуємо руками, щоб капуста пустила сік.

Потім миємо і ріжемо смужками пекінську капусту.

Цвітну капусту промиваємо у чистій воді та зрізаємо темні місця. Потім беремо гострий ніж і нарізаємо тонкими скибочками кожне суцвіття.

Всі три види капусти перекладаємо в глибоку тарілку, додаємо дрібно нарізану зелень (шпинат, петрушку та кріп). Готуємо заправку для салату. Для цього змішуємо сметану з гірчицею та сіллю. Гірчицю можна використовувати як у соусі, так і у зернах.

Поливаємо заправкою наш салат, і подаємо як гарнір, або окремою стравою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додавати в тушковану капусту в кінці приготування, щоб вона вийшла соковитою та ніжною.