Ситні та прості страви з тушонки: як урізноманітнити раціон у воєнний час

Автор: Лобанова Єлизавета

Тушонка - найпопулярніша страва у воєнний час. Однією баночкою консервованого м'яса можна кілька днів годувати сім'ю, змішуючи тушонку з крупами, картоплею та іншими продуктами. Пропонуємо кілька простих рецептів, які допоможуть урізноманітнити раціон у воєнний час, при цьому поповнюючи організм білком.

Ситні та прості страви з тушонки: як урізноманітнити раціон у воєнний час - today.ua

Солянка з тушонкою

  • Яловича тушонка – 600 г.
  • Картопля – 3 шт.
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Перлова крупа – 200 г.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Томатна паста – 100 г.

Перлову крупу промийте і зваріть до напівготовності (приблизно 20 хвилин). Приготувати засмажку з тертої моркви та дрібно нарізаної цибулі. У киплячу воду покладіть нарізану кубиком картоплю та перловку, варіть 10 хвилин. Додайте томатну пасту, огірки та засмажку, варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. Це один із найпростіших рецептів солянки, яка готується менш ніж за годину.

Тушонка з гречкою

  • Яловича тушонка – 2 банки.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Гречка – 200 р.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Соняшникова олія – 6 ст.л.
  • Кориця, мускатний горіх чи інші доступні спеції – 1 ч.л.

Ситні та прості страви з тушонки: як урізноманітнити раціон у воєнний час Промийте та варіть гречку на середньому вогні близько 20 хвилин. Моркву натріть на тертці, цибулю та помідори дрібно наріжте кубиком. Соняшникову олію нагрійте в сковороді і смажте моркву 3-5 хвилин, потім разом із нею помідори і цибулю. Тушонку змішайте з овочами і тушкуйте всі разом 10 хвилин. Висипте гречку в сковороду, посоліть і тушкуйте ще 5 хвилин під закритою кришкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Картопля з тушонкою

  • Картопля – 8 штук.
  • Тушонка - 1 банка.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.
  • Сіль, перець за смаком.

Цибулю, часник та моркву дрібно наріжте, тушонку перекладіть у тарілку, заберіть зайвий жир. Картоплю наріжте кубиком, перекладіть у каструлю і залийте водою до середини. Поставте тушкувати картоплю на маленький вогонь. У цей час обсмажте на олії цибулю і моркву протягом 10-12 хвилин. В овочі додайте томатну пасту та тушонку. Тушкуйте м'ясо з овочами 5 хвилин. Потім перемішайте м'ясо з картоплею. Посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності картоплі. В кінці додайте рубаний часник та зелень.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Раніше повідомлялося, як нашвидкуруч приготувати тушонку з курки в домашніх умовах.

Головне