Людям з високим тиском потрібно звертати увагу на свій раціон, особливо в першій половині дня. Якщо поснідати правильними продуктами, то є шанс знизити ризик перепадів тиску протягом дня. Дієтологи назвали п'ять інгредієнтів, з яких повинен складатися сніданок гіпертоніка.
У першу чергу це такі продукти, як яйця, овес, горіхи, нежирні молочні продукти, банани і ягоди.
Всі ці продукти містять в собі калій. Цей мікроелемент зменшує дію натрію, який, в свою чергу стає причиною розвитку гіпертонії. Крім того, калій допомагає зняти напругу в стінках кровоносних судин, що також покращує показники тиску. Багато калію міститься ще в брокколі, шпинаті, гарбузі, картоплі, дині та ківі. Ці продукти ви можете їсти протягом дня. Однак, важливо знати, чи немає у вас проблем з нирками. Адже в такому разі багатьма з продуктів зловживати не можна. Адже думаючи про одне, можна нашкодити іншому.
Потрібно також знати, які продукти заборонено вживати при високому тиску. Це в першу чергу борошняні, ковбасні і всі копчені вироби. Споживання великої кількості солі порушує баланс натрію в організмі, що призводить до скупчення рідини, і згодом до підвищення кров'яного тиску.
Популярні зараз
В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат
У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень
Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій
Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину
Раніше повідомлялося, які продукти з високою калорійністю можна їсти під час дієти.