Вареники - традиційна українська страва, яка готується з різними начинками. Не обов'язково всередину вареників класти картоплю, капусту чи гриби. Якщо ви хочете приготувати страву на десерт, тоді радимо спробувати вареники с яблуками та корицею. Подавайте таку страву із медом.
Для вареників краще брати яблука солодких сортів, а за смаком їх можна змішати з родзинками чи цукатами.
Вареники з яблуками та корицею
Інгредієнти:
- борошно - 600 г
- яйце - 1 штука
- вода - 200 г
- яблука - 300 г
- родзинки - 3 ст.л.
- масло вершкове - 1 ст.л.
- цукор - 4 ст.л.
- кориця - за смаком
- ваніль - за смаком
- сіль - за смаком
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Просійте борошно та висипте його на дошку. Зробіть зверху невелике заглиблення, влийте туди холодну воду, додайте яйця та сіль. Замішуйте тісто протягом 5 хвилин, поки воно не стане еластичним.
Перекладіть тісто в миску, огорніть харчовою плівкою та відкладіть у холодильник на 30 хвилин.
Яблука добре вимийте, очистьте від шкірки та серцевини. Натріть яблука на великій тертці.
Родзинки промийте та залийте окропом, залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду та просушіть родзинки.
У сковороду з розтопленим вершковим маслом покладіть яблука. Тушкуйте їх протягом 5 хвилин, час від часу перемішуючи. Додайте цукор та родзинки, корицю та ваніль. Зніміть з вогню та охолодіть начинку до кімнатної температури.
Розкатайте тісто та виріжте з нього кружечки за допомогою склянки.Чайною ложкою наповніть кружечки начинкою, складіть їх удвоє, щільно скріплюючи краї вареників.
У киплячу підсолену воду по одному кидайте вареники. Дайте їм закипіти, обережно перемішайте. Коли вареники спливуть на поверхню, можна викладати їх на тарілку.
Перед подачею додайте сметану, мед або посипте цукром.
Нагадаємо, як приготувати гомбовці по-закарпатськи, які стануть альтернативою вареникам з сиром.