Як правильно смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковороди: проста порада від досвідчених господарок

Автор: Лобанова Єлизавета

Картопля під час смаження часто прилипає до сковорідки та втрачає свою цілісність. Щоб страва не підгоріла і вийшла максимально ідеальною, пропонуємо скористатися однією простою порадою. Досвідчені господині рекомендують перед тим, як налити олію на сковороду для смаження картоплі, присипати її поверхню сіллю.

Як правильно смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковороди: проста порада від досвідчених господарок - today.ua

Через кілька секунд сіль вбере зайву вологу і смажена картопля вийде хрусткою і не підгорятиме. Найголовніше - олія не буде бризкати в різні боки, коли ви помішуватимете картоплю.

Ще одна корисна порада - попередньо перед жаркою очищену та нарізану картоплю потрібно замочити у воді, щоб вона випустила у воду зайвий крохмаль. Тоді при смаженні картопля не перетворюватиметься на пюре і не розлазиться по сковороді. Як правильно смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковороди: проста порада від досвідчених господарок Вимочену картоплю перед приготуванням потрібно добре промокнути з усіх боків паперовим рушником, і лише потім класти на сковороду.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Якщо залишити маленький вогонь і накрити при смаженні картоплі сковороду кришкою, тоді картопля вийде тушкованою. Але якщо ви хочете золотисту скоринку, то залишайте сковороду відкритою і збільшіть вогонь, часто помішуючи картоплю. Спеції та зелень потрібно додавати наприкінці приготування.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Раніше повідомлялося, як приготувати пікантні картопляні кульки із сиром на закуску.

Головне