Як приготувати пишні оладки на гарячому кефірі: секретний інгредієнт важливо підігріти до потрібної температури

Автор: Лобанова Єлизавета

Оладки - класична страва на сніданок, яку багато хто любить з дитинства. Щоб оладки вийшли пишними та рум'яними, їх потрібно готувати на кефірі, а ще краще на сироватці. Важливо також дотримуватись температурного режиму інгредієнтів. Адже з холодного кефіру та яєць тісто для оладок не вийде потрібної консистенції.

Як приготувати пишні оладки на гарячому кефірі: секретний інгредієнт важливо підігріти до потрібної температури - today.ua

Рецепт оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • яйця – 2 штуки;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • кефір – 500 мл;
  • борошно – 500 г;
  • розпушувач - ½ ч. л.

Як приготувати пишні оладки на гарячому кефірі: секретний інгредієнт важливо підігріти до потрібної температури Перед тим, як додавати в тісто для оладок кефір, його необхідно підігріти, але не довести до кипіння. Це дуже важливий нюанс.

Яйця теж бажано дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Збийте 2 яйця з цукром, додайте щіпку ваніліну.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Потім влийте в яєчно-цукрову суміш гарячий кефір і все ретельно перемішайте.

Потім дрібними частинами можна починати вводити в тісто попередньо просіяне борошно, змішавши його з розпушувачем. Ідеальне співвідношення борошна та кефіру 1:1. Саме за такої пропорції оладки вийдуть пишними і не розтікатимуться по сковороді.

Тісто для оладок потрібно добре вимішати і дати постояти хвилин 10-15, перш ніж починати смажити страву.

Розігріваємо сковороду і смажимо оладки на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Подавайте оладки на сніданок або десерт зі сметаною, згущеним молоком, шоколадом, варенням.

Раніше повідомлялося, як приготувати пишні млинці на кефірі з хрусткою скоринкою.

Головне