Як спекти домашній хліб: найпростіший і найшвидший рецепт приготування

Автор: Лобанова Єлизавета

Якщо у вас немає можливості купити хліб у магазині, головне, щоб вдома були борошно та дріжджі. Тоді хліб легко можна спекти самому. Ділимося простим рецептом приготування домашнього хліба, який перевірений не одним поколінням. Готується він дуже швидко.

Як спекти домашній хліб: найпростіший і найшвидший рецепт приготування - today.ua

Домашній хліб

Інгредієнти:

  • вода тепла - 210 мл
  • дріжджі сухі - 1 год.
  • борошно пшеничне - 320 г,
  • олія соняшникова - 30 мл,
  • цукор – 1 ч. л,
  • сіль – 0,5 ч л.

Як спекти домашній хліб: найпростіший і найшвидший рецепт приготування Візьміть просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Усі компоненти ретельно перемішайте.

Додайте теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким і приємним на дотик. При необхідності додайте ще борошна.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Форму змастіть маслом і помістіть в неї готове тісто. Зверху накрийте кришкою або обмотайте харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.

Тісто має збільшитися у розмірі втричі. З нього починайте формувати булку чи батон. Зверху за бажанням можна зробити надрізи.

Після чого готовий хліб залиште ще на 20 хвилин, щоб дріжджі ще трохи побродили.

Перед тим, як ставити хліб у духовці, оббризніть теплою водою або молоком. Після цього ставте в розігріту до 180 градусів духовку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готуйте хліб 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки.

Раніше повідомлялося, як приготувати ситні батончики з вівсянки, які врятують з голоду.