Купуючи в магазині консервований зелений горошок, потрібно в першу чергу звертати увагу на етикетку на банці. Інформація на ній допоможе вам визначити, де якісний продукт, а де дешевий аналог.
Перше, на що дивимося, купуючи зелений горошок, - дата виробництва. Найякісніший горошок не той, який був виготовлений кілька днів тому, а той, який заготовили у сезон – з кінця травня по липень.
У цей час горох дозріває, а значить виробники закатали свіжий горошок. Червневий-липневий горошок точно буде солодким та смачним.
Якщо ж ви купили горошок, наприклад, взимку, і дата на ньому стоїть нещодавня, значить, консервацію робили із сухого гороху, який замочили, щоб він набухав, а потім законсервували. Такий горошок буде менш смачним та корисним. Термін придатності горошку у банці становить чотири роки.
Популярні зараз
Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом
Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів
Якщо бачите на банці з горошком напис "Зроблено з мозкових сортів горошку", це означає, що в тару "закатали" молодий, не перестиглий горох високої якості. Якщо виробник пише на етикетці "Особливий", "Вітамінний", "Салатний" або "Сублімований", це означає, що в банці, швидше за все, буде горох кормових сортів або торішній сухий.
Кришка на банці з зеленим консервованим горошком не повинна бути здутою або пошкодженою. У складі на етикетці, крім самого гороху, солі, води та цукру нічого не повинно бути. Будь-які додаткові інгредієнти одразу ставлять під сумнів якість консерви.
У скляній банці можна розглянути зовнішній вигляд горошку, на відміну від бляшаної тари. Коштуватиме такий горошок буде дорожче, зате ви не купите "кота в мішку". Рідина в горошку повинна бути ідеально прозорою. Допускається легкий молочний осад, але не на півбанки.
Раніше повідомлялося, як швидко розварити сухий горох у пюре, без попереднього замочування.