Тим, кому набридли одноманітні страви з кабачків, пропонуємо звернути свою увагу на овочеві запіканки. Одним з варіантів ситного і смачного обіду або вечері може стати кабачкова запіканка з додаванням картоплі. Така страва готується в духовці за півгодини, а пікантний соус для запіканки ви зможете додавати і в інші страви.
Запіканка з кабачків та картоплі
Інгредієнти:
- кабачок - 1 штука;
- картопля - 300 г ;
- рослинна олія - для смаження.
Для соусу:
- 100 г сметани;
- 100 г майонезу;
- 3 зубчики часнику;
- 0.5 ч.л. солі;
- пучок кропу;
- 75 г твердого сиру.
Кабачок і картоплю помийте, висушіть, наріжте тоненькими кружальцями. Кожен шматочок промокніть паперовою серветкою, щоб прибрати зайву вологу, і обсмажте в олії з обох боків до золотистої скоринки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Для соусу змішайте дрібно нарізаний кріп з сіллю і подрібненим часником. Часник пустить сік, що власне нам і потрібно.
Окремо змішайте сметану з майонезом, сіллю, часником і кропом.
Твердий сир натріть на крупній тертці. Обсмажені овочі викладіть в порційні форми для запікання, залийте запіканку сметанно-часниковим соусом і рівномірно посипте зверху сиром.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте запіканку з кабачків 20-25 хвилин.
Готову страву краще подавати на стіл гарячою.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати запіканку з кабачків і курячого філе.